المشاركات

طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا

صورة
  وقت التحضير:- 20 دقيقة وقت الطهي : 40 دقيقة  الكمية تكفي :- 4 اشخاص طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا وصفة روعة ينفع تعمليها بصدور الدجاج وينفع تعمليها باوراك الدجاج , يعني لو اولادك مابيحبوش اوراك الدجاج الوصفة دي بجد خطيرة وهيطلبوها منك دايما . تقدري تعملي طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا في البايركس او لو انتي من عشاق الفخار تقدري تعمليها في الطاجن هتخلي الطعم بجد في حتة تانية سهلة وصحية , وتقدري تقللي نسبة الدهون فيها زي ما تحبي لو عايزة افكار ووصفات تانية في الفرن والطواجن . طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا لمسات حوا بتقدم لك وصفة بجد خطيرة , يعني هنبعد شوية عن التحمير والزيت وممكن تقدميها مع ارز بالشعرية او الارز الابيض . تبحث كل سيدة على الوصفات الجديدة التي تميز دائما سفرتها و لمسات حوا واحدة من الكثير من المواقع على الانترنت التي تقدم لكي وصفات سهلة واقتصادية . طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزاريلا هو وجبة لذيذة وشهية تتكون من قطع الدجاج المشوية مع صوص الوايت والموتزاريلا الذائبة. يُعد هذا الطبق خيارًا مثاليًا لتناول وجبة شهية ومغذية في نفس الوقت. المقادير :- 1/2 كيلو صدور د

قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل

صورة
  وقت التحضير :- 15 دقيقة  وقت الطهي :- 25 دقيقة  الكمية تكفي :- 3 اشخاص  قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل من احلى الوصفات اللي هتخلي اولاد يحبوا الكوسة , وصفة بجد روعة وسهلة وسريعة وطعم صوص البشاميل هيخلي الكوسة في حتة , وطعم الفرخ مع الصوص فكرة جديدة وسهلة . المقادير :- كيلو كوسة متوسطة الحجم . 1/2 كيلو صدور فراخ مقطعة مكعبات صغيرة . بصلة كبيرة مبشورة . ملعقة كبيرة زبدة . ملح . فلفل اسود . بابريكا . توابل فراخ . رشة زنجبيل . طريقة طهي الكوسا :- اصنعي قوارب بالكوسا انزعي طبقة رقيقة من الكوسة ثم قومي بافراغ قالب الكوسة بملعقة صغيرة مثل الشكل الموجود في الصورة كرري هذه العملية حتي تنتهي من الكوسا . في طاسة على النار نضع الزبدة ونضيف البصل المشورة وحركي البصل لمدة 5 دقائق ثم اضيفي صدور الدجاج وقلبي جيدا ثم اضيفي جميع التوابل وقلبي الدجاج حتي ينضج ويتشرب جميع الماء . في طاجن بايركس او صينية ندهنها زبدة ونحشي الكوسة بالفراخ ونرصها في الطاجن , ثم نضيف البشاميل ونرش جبنة مودزريلا حسب الرغبة يمكن تستغني عنها وندخلها فرن ساخن حتي يتحمر لونها  مقادير صوص البشاميل :- 4 كوب لبن . 3 ملاعق كب

فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري )

صورة
  وقت التحضير :- 30 دقيقة  وقت الطهي :- 45 دقيقة  الكمية تكفي :- 4 اشخاص فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري ) وصفة بجد روعة وصحية بدون دهون وطعمها زي المشوية , مقادير سهلة وبسيطة وهقولك علي تكة هتخلي طعمها في حتة تانية خالص , لونها وشكلها بجد خطير وطعمها احلي بكتير من الفراخ المسلوقة والمحمرة في الزيت . المقادير :-  فرخة ( دجاجة ) كاملة سليمة . بصلة متوسطة . فلفل اسود . ملح . حبهان (هيل ) ناعم رشة زنجبيل . توابل شوربة . بابريكا بهارات فراخ . مقادير الحشو :- 1/2 كوب ارز مصري هو فريك. كيس حراري . بصلة متوسطة مبشورة ناعم . كبد وقوانص الدجاج . ملعقة كبيرة زبدة . عودين شبت مفروم . فلفل اسود . ملح . رشة زنجبيل . 7 بهارات . طريقتي للحشوة :-  في اناء نضع البصل المبشور وننزل عليه جميع التوابل الفلفل الاسود والزنجبيل و7بهارات وندعك البص جيدا حتي تخلط البصل بالتوابل . نقطع الكبد والقوانص ونضيفها علي البصل ونتركها حتي يتم غسل الارز او الفريك .  بعد غسل الارز او الفريك وتصفية جيدا من الماء , نضيف البصل بالتوابل والكبد والقوانص على الارز ونخلط كل المكونات جيدا . في طاسة على النار نضع الزبد

طريقة عمل صدور الدجاج في الفرن (حصري )

صورة
  وقت التحضير :- 10 دقائق  وقت الطهي : 30 دقيقة  الكمية تكفي :- 3 اشخاص زهقتي من الزيت والتحمير وعايزة حاجة سهلة وصحية , اطفالك بيحبو صدور الدجاج و الاكلات السريعة   لمسات حوا النهاردة هتقدم لك وصفة روعة وصحية لصدور الدجاج , طريقة عمل صدور الدجاج في الفرن (حصري) وصفة بجد سهلة وسريعة وكمان تقدري تقدميها مع الارز الابيض او الارز بالشعرية , مناسبة للاطفال بدون اي دهون ولا تحمير ولا بيض مكونات بسيطة وسهلة موجودة في اي بيت . المقادير :- نص كيلو بانية - صدور دجاج شرايح رفيعة بصلة كبيرة مبشورة ناعم نص كوب جبنة مودزريلا  ملعقة كبيرة بصل بودر ملعقة صغيرة فلفل اسود 3 ملاعق كبيرة زبادي - او نص كوب لبن  ملعقة صغيرة بابريكا مدخنة ملعقة صغيرة ثوم بودر ملح رشة زنجبيل  طريقة الطهي :-  في اناء مناسب نضع الزبادي او اللبن , نضيف البصل المشور ناعم جدا وممكن تستغني عنه خالص . نضيع جميع التوابل ,الملح , والفلفل الاسود , والبصل البودر , والثوم البودر , والبابريكا , والزنجبيل كل التوابل الي الزبادي . نخلط كل التوابل والزبادي جيدا ونضيف ملعقتين كبار زيت . نحضر صينية او طاجن بايركس وندهنها بالزيت نرص صدور الدجا

دجاج مشوي في الفرن ( حصريا )

صورة
 دجاج مشوي في الفرن ( حصريا) وقت التحضير :- ساعة وقت الطهي :- 45 دقيقة  الكمية تكفي :- 4 أشخاص   دجاج مشوي في الفرن حصريا من لمسات حوا ،اذا كنتي تبحثين عن أسرار اكبر المطاعم لجمال وطعم الدجاج المشوي ،لمسات حوا بتقدم لك كل اسرار المطاعم ،عشان تحصلي على لون وجمال الدجاج المشوي ،في البداية لازم تعرفي أن من أهم أسرار الطعم هي أن تتركي الدجاج في التتبيلة مدة لاتقل عن ساعة ،حجم الدجاج يجب أن يكون متوسط وليس كبيرة الحجم ،حتي تضمني أن تنضج الدجاج جيدا . المقادير:-  دجاجة متوسطة الحجم لا تزيد عن كيلو و700 جرام  بصلة كبيرة  حبة طماطم صغيرة  2 ملعقة كبيرة صلصة  ملعقة كبيرة خل ملعقة صويا صوص ( اختياري ) 2 ملعقة كبيرة عسل اسود  2 فص ثوم  ملح فلفل اسود ملعقة ثوم بودر ملعقة بصل بودر رشة زنجبيل رشة زعتر ربع كوب صغير زيت  دجاج مشوي في الفرن ( حصريا ) طريقة الطهي:-  تغسل الدجاجة جيدا وتنقع في إناء به لتر ماء وملعقة كبيرة ملح ،وملعقة كبيرة دقيق ،وليمونة وتترك حتي تتخلصي من اي روائح كريهة لحين تحضير الخلطة . في الكبة نضع البصل ،والطماطم وملعقة الصلصة ،والثوم ،والملح،والفلفل الاسود،والزنحبيل،والزعتر ،والبص

طريقة عمل التونة في البيت

صورة
  طريقة عمل التونة في البيت وقت التحضير :- 20 دقيقة  وقت الطهي :- 40 دقيقة  ليه تشتريها لما ممكن تجهزيها في البيت بنفس الطعم وبسعر ارخص بكتيير  بعد ماسعرها وصل 80 جنيه العلبة الصغيرة ، لمسات حوا بتقدم لك طريقة عمل التونة في البيت بأقل الاسعار ،سهلة التحضير صحية جدا ،وكمان الكمية هتكون اكبر بكتير من اللي بتشتريها من برا ، حضريها في البيت بدون اي مواد حافظة . المقادير :-  كيلو سمك تونة أو ماكريل  1/2 كوب دقيق  كوب زيت  كوب خل  بصلة 3 ورقات لورا ( ورق الغار ) 3 فص حبهان ( هيل ) 2 ليمونة كبيرة  كمون ملح فلفل اسود 4 فصوص ثوم طريقة عمل التونة في البيت  طريقة الطهي :-  في البداية قومي بقطع الرأس والزميل عن السمكة ، ثم اغسليها جيدا .  ضعي الدقيق والملح والليمون علي السمك وقلبيها جيدا ،واتركيها لمدة 20 دقيقة في التتبيلة . ثم قومي بغسل السمك جيدا ، حتي تتخلصي من الدقيق . أزيلي الشوك من السمكة ،واقسمي السمكة الي اربع قطع . احضري اناء للبخار ، حلة ضعي ماء في نصف الإناء تقريبا ،واضيفي الفلفل الاسود ،والكمون،والملح،والخل،ورق لورا . اتركي الماء يغلي لمدة خمس دقائق تقريبا ، ضعي السمك في مصفاة ثم ضعيها

طريقة عمل اصابع البطاطس بالجبنة

صورة
  طريقة عمل اصابع البطاطس بالجبنة  وقت التحضير: 10 دقائق  وقت الطهي: 15 دقيقة  الكمية تكفي: 3 اشخاص وصفة اصابع البطاطس واحدة من الوصفات المميزة، يعشقها الصغار والكبار سهلة وبسيطة، سريعة التحضير وصفة رائعة يمكن تحضيرها للاطفال، تقدم وصفة جانبية على السفرة مع الكاتشب طريقة عمل اصابع البطاطس بالجبنة.  المقادير:  4 حبات بطاطس كبيرة  كوب نشا حزمة بقدونس مفروم  ميكس جبن شيدر ومودزريلا  بيضة  4 ملاعق لبن 1/4 كوب دقيق كوب بقسماط  ملح  فلفل اسود  ملعقة كبيرة ثوم بودر  ملعقة كبيرة بصل بودرة طريقة الطهي:  قومي بتقشير البطاطس وتقطيعها وغسلها، ثم ضعيها في اناء واضيفي الماء واتركيها تسلق على النار.  تصفي البطاطس من الماء اتركي البطاطس تبرد.  غي اناء اضيفي البطاطس والنشا والفلفل الاسود، والثوم البودر والبصل البودر والبقدونس.  اخلطي جميع المكونات حتي تمتزج كل المكونات جيدا.  في اناء مناسب ضعي بيضة واللبن وامزجيهم جيدا.  شكلي اصابع البطاطس واحشيها بالجبن واغمسيها في البيض ثم غلفيها بالبقسماط والدقيق.  اتركيها في الثلاجة لمدة نصف ساعة، وفي زيت ضعي اصابع البطاطس للتحمير  وصفات سهلة، طعام للاطفال، وصفات