طريقة عمل صدور الدجاج في الفرن (حصري )

 

طريقة عمل صدور الدجاج في الفرن


وقت التحضير :- 10 دقائق 
وقت الطهي : 30 دقيقة 
الكمية تكفي :- 3 اشخاص

زهقتي من الزيت والتحمير وعايزة حاجة سهلة وصحية , اطفالك بيحبو صدور الدجاج والاكلات السريعة  لمسات حوا النهاردة هتقدم لك وصفة روعة وصحية لصدور الدجاج , طريقة عمل صدور الدجاج في الفرن (حصري) وصفة بجد سهلة وسريعة وكمان تقدري تقدميها مع الارز الابيض او الارز بالشعرية , مناسبة للاطفال بدون اي دهون ولا تحمير ولا بيض مكونات بسيطة وسهلة موجودة في اي بيت .

المقادير :-

  • نص كيلو بانية - صدور دجاج شرايح رفيعة
  • بصلة كبيرة مبشورة ناعم
  • نص كوب جبنة مودزريلا 
  • ملعقة كبيرة بصل بودر
  • ملعقة صغيرة فلفل اسود
  • 3 ملاعق كبيرة زبادي - او نص كوب لبن 
  • ملعقة صغيرة بابريكا مدخنة
  • ملعقة صغيرة ثوم بودر
  • ملح
  • رشة زنجبيل 

طريقة الطهي :- 

  • في اناء مناسب نضع الزبادي او اللبن , نضيف البصل المشور ناعم جدا وممكن تستغني عنه خالص .
  • نضيع جميع التوابل ,الملح , والفلفل الاسود , والبصل البودر , والثوم البودر , والبابريكا , والزنجبيل كل التوابل الي الزبادي .
  • نخلط كل التوابل والزبادي جيدا ونضيف ملعقتين كبار زيت .
  • نحضر صينية او طاجن بايركس وندهنها بالزيت نرص صدور الدجاج ونفرد عليها التتبيلة ونغطي قطع الدجاج بالتتبيلة كويس جدا وبعد ما ننتهي من رص صدور الدجاج وننزل بباقي التتبيلة .
  • ندخل الطاجن البايركس او الصينية الفرن لحد ما تاخد لون دهبي خطير ونخرجها من الفرن .
  • ممكن نقدم جمبها ارز بالشعرية او بالعيش احلي بكتير من الزيت والتحمير .

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي