فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري )
وقت التحضير :- 30 دقيقة
وقت الطهي :- 45 دقيقة
الكمية تكفي :- 4 اشخاص
فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري ) وصفة بجد روعة وصحية بدون دهون وطعمها زي المشوية , مقادير سهلة وبسيطة وهقولك علي تكة هتخلي طعمها في حتة تانية خالص , لونها وشكلها بجد خطير وطعمها احلي بكتير من الفراخ المسلوقة والمحمرة في الزيت .
المقادير :-
- فرخة ( دجاجة ) كاملة سليمة .
- بصلة متوسطة .
- فلفل اسود .
- ملح .
- حبهان (هيل ) ناعم
- رشة زنجبيل .
- توابل شوربة .
- بابريكا
- بهارات فراخ .
مقادير الحشو :-
- 1/2 كوب ارز مصري هو فريك.
- كيس حراري .
- بصلة متوسطة مبشورة ناعم .
- كبد وقوانص الدجاج .
- ملعقة كبيرة زبدة .
- عودين شبت مفروم .
- فلفل اسود .
- ملح .
- رشة زنجبيل .
- 7 بهارات .
طريقتي للحشوة :-
- في اناء نضع البصل المبشور وننزل عليه جميع التوابل الفلفل الاسود والزنجبيل و7بهارات وندعك البص جيدا حتي تخلط البصل بالتوابل .
- نقطع الكبد والقوانص ونضيفها علي البصل ونتركها حتي يتم غسل الارز او الفريك .
- بعد غسل الارز او الفريك وتصفية جيدا من الماء , نضيف البصل بالتوابل والكبد والقوانص على الارز ونخلط كل المكونات جيدا .
- في طاسة على النار نضع الزبدة حتي تسخن جيدا , ثم نضيف الارز والبصل والكبد والقوانص علي الزبدة ونقلبها ونضيف كوب ماء , ونتركها حتي الغليان على نار مرتفعة , ثم نتركها لمدة 10 دقائق علي نار منخفضة .
طريقة طهي الفرخة :-
- بعد غسل الفرخة جيدا ونقعها نصف ساعة في ( محلول ملعقة كبيرة ملح - وملعقة كبيرة دقيق ابيض - وليمونة ) حتي تتخلص من او زفارة او روائح كريهة تغسل جيدا من محلول النقع .
- نحضر اناء نضع فيه البصل المبشور ونضيف عليها الملح والفلفل الاسود والبهارات والحبهان المطحون وال7 بهارات ندعك البصل جيدا بالبهارات .
- نتبل كل الفرخة بالبصل وندخل كمية من البصل بفردها تحت الجلد , ونحشي الفرخة بالارز او الفريك مع البصل والكبد والقوانص اللي جهزناه .
- ندخل الفرخة في الكيس الحراري , ونقفل الكيس كويس ونعمل اخرام في الكيس الحراري عشان الفرخة تستوي كويس .
تعليقات
إرسال تعليق