طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا

 

وصفات سريعة


وقت التحضير:- 20 دقيقة
وقت الطهي : 40 دقيقة 
الكمية تكفي :- 4 اشخاص

طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا وصفة روعة ينفع تعمليها بصدور الدجاج وينفع تعمليها باوراك الدجاج , يعني لو اولادك مابيحبوش اوراك الدجاج الوصفة دي بجد خطيرة وهيطلبوها منك دايما .

تقدري تعملي طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا في البايركس او لو انتي من عشاق الفخار تقدري تعمليها في الطاجن هتخلي الطعم بجد في حتة تانية سهلة وصحية , وتقدري تقللي نسبة الدهون فيها زي ما تحبي لو عايزة افكار ووصفات تانية في الفرن والطواجن .

طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا لمسات حوا بتقدم لك وصفة بجد خطيرة , يعني هنبعد شوية عن التحمير والزيت وممكن تقدميها مع ارز بالشعرية او الارز الابيض .

تبحث كل سيدة على الوصفات الجديدة التي تميز دائما سفرتها ولمسات حوا واحدة من الكثير من المواقع على الانترنت التي تقدم لكي وصفات سهلة واقتصادية .

طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزاريلا هو وجبة لذيذة وشهية تتكون من قطع الدجاج المشوية مع صوص الوايت والموتزاريلا الذائبة. يُعد هذا الطبق خيارًا مثاليًا لتناول وجبة شهية ومغذية في نفس الوقت.

المقادير :-

  • 1/2 كيلو صدور دجاج او وراك داجا ( فراخ) مخلية .
  • ملعقة كبيرة زبدة.
  • ملعقتين زيت.
  • ملعقة صغيرة بابريكا.
  • ملعقة كبيرة بصل بودرة
  • ملعقة كبيرة ثوم بودرة.
  • رشة زنجبيل .
  • ملح .
  • فلفل اسود.
  • بهارات فراخ .

مقادير الوايت صوص :-

  • 4 ملاعق كبيرة دقيق (طحين).
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة .
  • ميكس جبن (مشكل جبن )
  • لتر لبن وممكن تستخدمي لبن مع اي شوربة فراخ متوفرة .
  • ملح 
  • فلفل اسود
  • توابل فراخ

طريقة طهي الفراخ:-

  • نقطع الفراخ شرايح او مكعبات حسب الرغبة , ونغسلها جيدا بالملح والليمون ونغسهلها كويس .
  • نضعها في اناء ونضيف اليها , الملح , والبابريكا , والفلفل الاسود , والبصل البودر , والثوم البودر .
  • ونتبل الدجاج جيدا بالتوابل ونضيف عليها ملعقة كبيرة زيت .
  • في طاسة ساخنة على النار ننزل بالفراخ ونقسمها على جزءين , حتي نحتفظ بالسوائل وتاخد اللون الذهبي .

طريقة عمل الوايت صوص :-

مثل اي باشاميل عادي جدا ولكن يكون خفيف نوعا .

  • في اناء مناسب نضيف الزبدة على النار .
  • ونضيف الدقيق ونحركه لمدة 3 دقائق حتي يحمر قليلا .
  • نبعده عن النار ونضيف اللبن البارد ونقلب جيدا حتي يذوب الدقيق .
  • نعيده مرة اخري على النار ونضيف التوابل ونتركه يتماسك قليلا يكون اخف من بشاميل المكرونة .
  • نضيف اليه بعض المودزريلا ونرفعه من على النار .

طريقة تحضير طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا :-

  • نشعل الفرن قبل تحضير الطاجن بخمس دقائق .
  • نحضر طاجن البايركس او الفخار (حسب الرغبة ) وندهنه بالزبدة .
  • نضع الدجاج ثم نضيف الوايت وصوص .
  • نضع الطاجن داخل الفرن لمدة 15 دقيقة ثم نخرجه ونضيف الجبن المودزريلا و الشيدر , ونعيده للفرن لمدة 10 دقايق حتي يحمر وجه الطاجن .
  • يقدم مع الارز الابيض او الارز بالشعرية


الوصفة: على نار في الطاسة

 فراخ بالوايت صوص والموتزريلا 


المقادير:


- 4 قطع صدور دجاج
- ملح وفلفل أسود
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- 3 فصوص ثوم مفرومة
- 1 كوب وايت صوص
- 1 كوب جبنة موزاريلا مبشورة
- 1/4 كوب بقدونس مفروم

الطريقة:


1. يُسخن الزيت في مقلاة عميقة على نار متوسطة الحرارة.
2. يرش الدجاج بالملح والفلفل الأسود، ثم يوضع في المقلاة ليطهى حتى يصبح لونه ذهبياً.
3. يضاف الثوم المفروم ويقلب حتى ينضج وينتشر رائحته.
4. يُضاف الوايت صوص ويُحرك حتى يغطي الدجاج تماماً، ثم يُترك ليغلي.
5. يُرش الجبن الموزاريلا المبشورة فوق الدجاج، ثم يُغطى المقلاة ويُترك لبضع دقائق حتى تذوب الجبنة.
6. يُرش البقدونس المفروم فوق الطاجن قبل التقديم.

هذه الوصفة سهلة وسريعة التحضير، وتعتبر خياراً رائعاً لتقديم وجبة دجاج شهية ومغذية. تستطيع تقديمها إلى جانب الأرز أو الخضار المشوية لتكتمل وجبتك.

فوائد طاجن طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا:

- يحتوي على نسبة عالية من البروتينات التي تعمل على بناء العضلات وتعزيز الشعور بالشبع.
- يحتوي على الكالسيوم والفسفور الضروريين لصحة العظام.
- يحتوي على الدهون الصحية الموجودة في صوص الوايت.

بإمكانك تقديم طاجن الدجاج بالوايت صوص والمودزريلا كوجبة رئيسية مع الأرز أو الخضار المشوية، كما يمكن تقديمه كطبق جانبي مع سلطة خضراء لتحقيق توازن غذائي مثالي.

ننصح بتناول طاجن الدجاج بالوايت صوص والمودزريلا بانتظام كجزء من نظام غذائي متوازن ومتنوع للحفاظ على صحة جسمك والاستمتاع بطعمه اللذيذ في الوقت نفسه.



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي