دجاج مشوي في الفرن ( حصريا )

 دجاج مشوي في الفرن ( حصريا)


لمسات حوا


وقت التحضير :- ساعة
وقت الطهي :- 45 دقيقة 
الكمية تكفي :- 4 أشخاص
 


دجاج مشوي في الفرن حصريا من لمسات حوا ،اذا كنتي تبحثين عن أسرار اكبر المطاعم لجمال وطعم الدجاج المشوي ،لمسات حوا بتقدم لك كل اسرار المطاعم ،عشان تحصلي على لون وجمال الدجاج المشوي ،في البداية لازم تعرفي أن من أهم أسرار الطعم هي أن تتركي الدجاج في التتبيلة مدة لاتقل عن ساعة ،حجم الدجاج يجب أن يكون متوسط وليس كبيرة الحجم ،حتي تضمني أن تنضج الدجاج جيدا .

المقادير:- 

  • دجاجة متوسطة الحجم لا تزيد عن كيلو و700 جرام 
  • بصلة كبيرة 
  • حبة طماطم صغيرة 
  • 2 ملعقة كبيرة صلصة 
  • ملعقة كبيرة خل
  • ملعقة صويا صوص ( اختياري )
  • 2 ملعقة كبيرة عسل اسود 
  • 2 فص ثوم 
  • ملح
  • فلفل اسود
  • ملعقة ثوم بودر
  • ملعقة بصل بودر
  • رشة زنجبيل
  • رشة زعتر
  • ربع كوب صغير زيت 

دجاج مشوي في الفرن ( حصريا )



طريقة الطهي:- 

  • تغسل الدجاجة جيدا وتنقع في إناء به لتر ماء وملعقة كبيرة ملح ،وملعقة كبيرة دقيق ،وليمونة وتترك حتي تتخلصي من اي روائح كريهة لحين تحضير الخلطة .
  • في الكبة نضع البصل ،والطماطم وملعقة الصلصة ،والثوم ،والملح،والفلفل الاسود،والزنحبيل،والزعتر ،والبصل البودر،والثوم البودرة ،وجميع التوابل ،تضرب في الكبة حتي تصبح ناعمه .
  • في مصفاة ضيقة نقوم بالتخلص من السوائل الموجودة من خلطة البصل والطماطم وتترك مياه البصل هنستخدمها بعد نصف ساعة .
  • نغسل الدجاج جيدا وندعم الدجاج بالتتبيلة ،لحد ما التتبيلة تغطي كل الدجاج ،وضعي من التتبيلة تحت الجلد كله واتركيها في التتبيلة أطول فترة ممكنة اقل حاجة ساعة .
  • احضري زجاجة حاجة ساعة تكون فاضية امليها بالمياة من الحنفية ضعي الدجاجة علي الزجاجة ثم ضعيها علي الصينية .
  • تقدري تقطعي بطاطس وطماطم وبصل تحت الدجاجة أو اي خضار وتحطي باقي التتبيلة عليه هياخد طعم خطير .
  • ضعي الصينية في فرن ساخن يعني شغلي الفرن قبلها تقريبا ب 15 دقيقة .
  • بعد تقريبا نص ساعة في الفرن اخرجي الدجاج من الفرن واحضري ماية البصل اللي صفيناها واضيفي الخل والعسل الاسود وملعقة الصلصة والزيت .
  • امزجي المكونات كلها جيدا وبفرشاة المطبخ إدهني الدجاج بشكل كامل وضعيها مرة تانية في الفرن عشان تاخد لون ذهبي خطير .
  • بعد كدا هاتي فحم وحطيها على النار لحد ماتولع كلها وقطعة ورق فويل صغيرة حطيها تحت الفحم ودخلي الفحم علي صينية الفراخ وضيفي نقطة زيت واقفلي الفرن لمدة 5 دقائق 

دجاج مشوي في الفرن ،اكلات صحية ،اكلات سريعة ،طعام صحي ،دايت ،طريقة عمل دجاج مشوي في البيت ،لمسات حوا 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي