قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل

 

قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل

وقت التحضير :- 15 دقيقة 
وقت الطهي :- 25 دقيقة 
الكمية تكفي :- 3 اشخاص 

قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل من احلى الوصفات اللي هتخلي اولاد يحبوا الكوسة , وصفة بجد روعة وسهلة وسريعة وطعم صوص البشاميل هيخلي الكوسة في حتة , وطعم الفرخ مع الصوص فكرة جديدة وسهلة .

المقادير :-

  • كيلو كوسة متوسطة الحجم .
  • 1/2 كيلو صدور فراخ مقطعة مكعبات صغيرة .
  • بصلة كبيرة مبشورة .
  • ملعقة كبيرة زبدة .
  • ملح .
  • فلفل اسود .
  • بابريكا .
  • توابل فراخ .
  • رشة زنجبيل .
قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل


طريقة طهي الكوسا :-

  • اصنعي قوارب بالكوسا انزعي طبقة رقيقة من الكوسة ثم قومي بافراغ قالب الكوسة بملعقة صغيرة مثل الشكل الموجود في الصورة كرري هذه العملية حتي تنتهي من الكوسا .
  • في طاسة على النار نضع الزبدة ونضيف البصل المشورة وحركي البصل لمدة 5 دقائق ثم اضيفي صدور الدجاج وقلبي جيدا ثم اضيفي جميع التوابل وقلبي الدجاج حتي ينضج ويتشرب جميع الماء .
  • في طاجن بايركس او صينية ندهنها زبدة ونحشي الكوسة بالفراخ ونرصها في الطاجن , ثم نضيف البشاميل ونرش جبنة مودزريلا حسب الرغبة يمكن تستغني عنها وندخلها فرن ساخن حتي يتحمر لونها 

مقادير صوص البشاميل :-

  • 4 كوب لبن .
  • 3 ملاعق كبيرة دقيق .
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة .
  • ملح .
  • فلفل اسود .
  • كمون .
  • بابريكا مدخنة .

طريقة صوص البشاميل للكوسة :-

  • في اناء علي النار نضع الزبدة وبعد تسخين الزبدة , نضع الدقيق ونحرك الدقيق لمدة دقيقتين , نضيف اللبن ونحرك الحليب بسرعة بالمضرب السلك جيدا حتي لا يتكتل الدقيق .
  • نتركه علي نار متوسطة حتي الغليان , ثم نضيف الملح , والفلفل الاسود , والكمون , والبابريكا , ونتركه علي النار لمدة 5 دقائق حتي يتماسك قليلا اخف من صوص المكرونة  ونرفعه من على النار .


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي