قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل
وقت التحضير :- 15 دقيقة
وقت الطهي :- 25 دقيقة
الكمية تكفي :- 3 اشخاص
قوارب كوسة محشية بالفراخ وصوص البشاميل من احلى الوصفات اللي هتخلي اولاد يحبوا الكوسة , وصفة بجد روعة وسهلة وسريعة وطعم صوص البشاميل هيخلي الكوسة في حتة , وطعم الفرخ مع الصوص فكرة جديدة وسهلة .
المقادير :-
- كيلو كوسة متوسطة الحجم .
- 1/2 كيلو صدور فراخ مقطعة مكعبات صغيرة .
- بصلة كبيرة مبشورة .
- ملعقة كبيرة زبدة .
- ملح .
- فلفل اسود .
- بابريكا .
- توابل فراخ .
- رشة زنجبيل .
طريقة طهي الكوسا :-
- اصنعي قوارب بالكوسا انزعي طبقة رقيقة من الكوسة ثم قومي بافراغ قالب الكوسة بملعقة صغيرة مثل الشكل الموجود في الصورة كرري هذه العملية حتي تنتهي من الكوسا .
- في طاسة على النار نضع الزبدة ونضيف البصل المشورة وحركي البصل لمدة 5 دقائق ثم اضيفي صدور الدجاج وقلبي جيدا ثم اضيفي جميع التوابل وقلبي الدجاج حتي ينضج ويتشرب جميع الماء .
- في طاجن بايركس او صينية ندهنها زبدة ونحشي الكوسة بالفراخ ونرصها في الطاجن , ثم نضيف البشاميل ونرش جبنة مودزريلا حسب الرغبة يمكن تستغني عنها وندخلها فرن ساخن حتي يتحمر لونها
مقادير صوص البشاميل :-
- 4 كوب لبن .
- 3 ملاعق كبيرة دقيق .
- 2 ملعقة كبيرة زبدة .
- ملح .
- فلفل اسود .
- كمون .
- بابريكا مدخنة .
طريقة صوص البشاميل للكوسة :-
- في اناء علي النار نضع الزبدة وبعد تسخين الزبدة , نضع الدقيق ونحرك الدقيق لمدة دقيقتين , نضيف اللبن ونحرك الحليب بسرعة بالمضرب السلك جيدا حتي لا يتكتل الدقيق .
- نتركه علي نار متوسطة حتي الغليان , ثم نضيف الملح , والفلفل الاسود , والكمون , والبابريكا , ونتركه علي النار لمدة 5 دقائق حتي يتماسك قليلا اخف من صوص المكرونة ونرفعه من على النار .
تعليقات
إرسال تعليق