طاجن بطاطا حلوة
الكمية تكفي :- 4 اشخاص
وقت التحضير :- 15 دقيقة
وقت الطهي :- 15 دقيقة
البطاطا من الأكلات اللي بتظهر غالبا في وقت الشتا ، مفيدة جدا وصحية ، وليها الطرق المتعارف عليها زي البطاطا المسلوقة او المشوية بالشكل المعتاد .
لمسات حوا النهاردة بتقولك على طريقة جديدة هتندم انك مجربتيهاش قبل كدا طريقة روعة وصحية وسهلة .
المقادير:-
- نص كيلو بطاطا
- كوب الا ربع سكر
- كوب لبن
- كوب ماء
- فانيليا
- 4 ملاعق نشا
- 3 ملاعق زبدة
- مكسرات حسب الرغبة ( يمكن الاستغناء عنها )
الطريقة :-
- هنقشر البطاطا ونغسلها ونقطعها ونضعها في اناء عميق عليها كوب ماء ونص كوب سكر .
- توضع على النار حتي تنضج ( تتسلق كويس جدا ) .
- في اناء نضع اللبن بارد والنشا و ربع كوب سكر ونقلب كويس جدا لحد النشا ما يدوب كويس .
- بعد سلق البطاطا نهرسها كويس جدا ممكن تصفيها عشان التكتلات
- نضيف اللبن بالنشا والزيادة ونقلبها كويس لحد ما تخلط كل المكونات ببعضها .
- ندهن طاجن الفخار بمعلقة زبد ونضع البطاطا وندهن الوجه بالزبدة
- تدخل الفرن عالي لمدة عشر دقايق ونشغل الشواية عشان تحمر الوجة
- ممكن تضيفي مكسرات وممكن تقدميها من غير مكسرات
تعليقات
إرسال تعليق