نوع الطبق :- حلويات
مدة التحضير :- 10 دقائق
مدة الطهي :- 15 دقيقة
طريقة الكنافة بالمانجا حصري من
لمسات حوا احلى من المطاعم وسر اللون الذهبي بتاع المحلات ، وايه سر طعم الزبدة الفلاحي اللي بيميز اكبر المحلات . تقدري كمان تعمليها من غير فرن في خطوات سهلة وكمان مش هتاخد منك وقت .
المقادير:-
- نص كيلو كنافة
- كوب زبدة
- ربع كوب سكر
- شرائح مانجا
- كريم شانتيه او كريمة لباني حسب الرغبة
- كوب لبن مثلج
- لون طعام برتقالي حسب الرغبة
الطريقة :-
- توضع الكنافة في الفريزر لمدة ساعة او تركيها خارج الثلاجة ليلة كاملة لكي يسهل تكسيرها تقطع بالسكين ثم تفرم في الكبة
- في طاسة مناسبة ضعي الزبدة واتركيها حتي تسخن أضيفي الكنافة حركيها قليلا .
- ضيفي السكر ثم استمري في التحريك حتي تتحول للون الذهبي أضيفي نقطتين من لون الطعام ليعطيها لون مميز .
- اتركيها تبرد تعالي لنحضر الكريمة بالمضرب الكهربائي أضيفي اللبن المثلج ثم الكريمة وامزجيهم بالمضرب حتي تتحول للشكل المعروف ضعيها في الثلاجة .
- في بايركس مناسب ضعي الكنافة افرديها جيدا ثم ضعي طبقة من الكريمة ثم طبقة من الكنافة ثم شرائح المانجا وزينيها بالكريمة ضعيها في الثلاجة وقدمها بالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق