طريقة الكنافة بالمانجا حصري





نوع الطبق :- حلويات 

مدة التحضير :- 10 دقائق 
مدة الطهي :- 15 دقيقة 


طريقة الكنافة بالمانجا حصري من لمسات حوا احلى من المطاعم وسر اللون الذهبي بتاع المحلات ، وايه سر طعم الزبدة الفلاحي اللي بيميز اكبر المحلات . تقدري كمان تعمليها من غير فرن في خطوات سهلة وكمان مش هتاخد منك وقت . 

المقادير:-

  • نص كيلو كنافة 
  • كوب زبدة
  • ربع كوب سكر
  • شرائح مانجا 
  • كريم شانتيه او كريمة لباني حسب الرغبة 
  • كوب لبن مثلج 
  • لون طعام برتقالي حسب الرغبة 

الطريقة :- 

  • توضع الكنافة في الفريزر لمدة ساعة او تركيها خارج الثلاجة ليلة كاملة لكي يسهل تكسيرها تقطع بالسكين ثم تفرم في الكبة 
  • في طاسة مناسبة ضعي الزبدة واتركيها حتي تسخن أضيفي الكنافة حركيها قليلا .
  • ضيفي السكر ثم استمري في التحريك حتي تتحول للون الذهبي أضيفي نقطتين من لون الطعام ليعطيها لون مميز .
  • اتركيها تبرد تعالي لنحضر الكريمة بالمضرب الكهربائي أضيفي اللبن المثلج ثم الكريمة وامزجيهم بالمضرب حتي تتحول للشكل المعروف ضعيها في الثلاجة .
  • في بايركس مناسب ضعي الكنافة افرديها جيدا ثم ضعي طبقة من الكريمة ثم طبقة من الكنافة ثم شرائح المانجا وزينيها بالكريمة ضعيها في الثلاجة وقدمها بالف هنا 


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي