بطاطس باللحمة والمودزريلا



 الكمية تكفي :- 3 اشخاص 
وقت التحضير :- 15 دقيقة 
وقت الطهي :- 15 دقيقة 


الكثير يعشق البطاطس وخصوصا صينية بطاطس باللحمة والمودزريلا .

وعشان لمسات حوا عارفة انك بتحبي التجديد ودايما سفرتك لازم تكون متميزة ، النهاردة لمسات حوا بتقدم لك صينية البطاطس باللحم والمودزريلا بطريقة جديدة رووعة ، وعشان الاطفال بتعشق البطاطس لما عملنا قبل كدا البطاطس بالبيض  الناس انبهرت بالطريقة .

قررنا نعمل صينية البطاطس باللحم بطريقة جديدة واقتصادية وبشكل يزين سفرتك ويشرفك .


المقادير :- 

  • 1/2 كيلو لحم مفروم 
  • 1/2 كيلو بطاطس ( بطاطا ) 
  • بصلة كبيرة مبشورة 
  • 2 ملعقه كبيره صلصة طماطم ( بندورة )
  • كوب عصير طماطم 
  • فلفل الوان او اخضر ( فليفلة )
  • مودزريلا 
  • ملح _ كمون _ فلفل _ بهارات لحم
  • زيدة

مكونات البشاميل :-

  • 3 ملاعق كبيرة دقيق ( طحين ) 
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة 
  • لتر لبن 

الطريقة :- 

  • في اناء ( طنحرة ) على النار نضع الزبدة ثم البصل المبشور ونتركها حتى يتحمر لونها للذهبي .
  • نضع عليها اللحم المفروم  مع التقليب لمدة دقائق ثم نضع الفلفل ثم الصلصة و الطماطم وكوب ماء وناركها تنضج .
  • نقوم بتقشير البطاطس وتقطيعها شرائح رفيعة جدا وفي القارب نقوم بدهن زبدة ونقوم برصع طبقة من البطاطس ثم نضع طبقة من اللحم وهكذا طبقة بطاطس وطبقة من اللحم .
  • ثم نضع الباشاميل ونقوم بادخالها في الفرن عندما تقترب من النضج نخرجها ونضع المودزريلا ثم ندخلها الفرن مرة اخري حتى تنضج وتذوب المودزريلا .

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي