بطاطس باللحمة والمودزريلا
الكمية تكفي :- 3 اشخاص
وقت التحضير :- 15 دقيقة
وقت الطهي :- 15 دقيقة
الكثير يعشق البطاطس وخصوصا صينية بطاطس باللحمة والمودزريلا .
وعشان لمسات حوا عارفة انك بتحبي التجديد ودايما سفرتك لازم تكون متميزة ، النهاردة لمسات حوا بتقدم لك صينية البطاطس باللحم والمودزريلا بطريقة جديدة رووعة ، وعشان الاطفال بتعشق البطاطس لما عملنا قبل كدا البطاطس بالبيض الناس انبهرت بالطريقة .
قررنا نعمل صينية البطاطس باللحم بطريقة جديدة واقتصادية وبشكل يزين سفرتك ويشرفك .
المقادير :-
- 1/2 كيلو لحم مفروم
- 1/2 كيلو بطاطس ( بطاطا )
- بصلة كبيرة مبشورة
- 2 ملعقه كبيره صلصة طماطم ( بندورة )
- كوب عصير طماطم
- فلفل الوان او اخضر ( فليفلة )
- مودزريلا
- ملح _ كمون _ فلفل _ بهارات لحم
- زيدة
مكونات البشاميل :-
- 3 ملاعق كبيرة دقيق ( طحين )
- 2 ملعقة كبيرة زبدة
- لتر لبن
الطريقة :-
- في اناء ( طنحرة ) على النار نضع الزبدة ثم البصل المبشور ونتركها حتى يتحمر لونها للذهبي .
- نضع عليها اللحم المفروم مع التقليب لمدة دقائق ثم نضع الفلفل ثم الصلصة و الطماطم وكوب ماء وناركها تنضج .
- نقوم بتقشير البطاطس وتقطيعها شرائح رفيعة جدا وفي القارب نقوم بدهن زبدة ونقوم برصع طبقة من البطاطس ثم نضع طبقة من اللحم وهكذا طبقة بطاطس وطبقة من اللحم .
- ثم نضع الباشاميل ونقوم بادخالها في الفرن عندما تقترب من النضج نخرجها ونضع المودزريلا ثم ندخلها الفرن مرة اخري حتى تنضج وتذوب المودزريلا .
تعليقات
إرسال تعليق