طريقة عمل التونة في البيت
طريقة عمل التونة في البيت
وقت التحضير :- 20 دقيقة
وقت الطهي :- 40 دقيقة
ليه تشتريها لما ممكن تجهزيها في البيت بنفس الطعم وبسعر ارخص بكتيير
بعد ماسعرها وصل 80 جنيه العلبة الصغيرة ، لمسات حوا بتقدم لك طريقة عمل التونة في البيت بأقل الاسعار ،سهلة التحضير صحية جدا ،وكمان الكمية هتكون اكبر بكتير من اللي بتشتريها من برا ، حضريها في البيت بدون اي مواد حافظة .
المقادير :-
- كيلو سمك تونة أو ماكريل
- 1/2 كوب دقيق
- كوب زيت
- كوب خل
- بصلة
- 3 ورقات لورا ( ورق الغار )
- 3 فص حبهان ( هيل )
- 2 ليمونة كبيرة
- كمون
- ملح
- فلفل اسود
- 4 فصوص ثوم
طريقة عمل التونة في البيت
طريقة الطهي :-
- في البداية قومي بقطع الرأس والزميل عن السمكة ، ثم اغسليها جيدا .
- ضعي الدقيق والملح والليمون علي السمك وقلبيها جيدا ،واتركيها لمدة 20 دقيقة في التتبيلة .
- ثم قومي بغسل السمك جيدا ، حتي تتخلصي من الدقيق .
- أزيلي الشوك من السمكة ،واقسمي السمكة الي اربع قطع .
- احضري اناء للبخار ، حلة ضعي ماء في نصف الإناء تقريبا ،واضيفي الفلفل الاسود ،والكمون،والملح،والخل،ورق لورا .
- اتركي الماء يغلي لمدة خمس دقائق تقريبا ، ضعي السمك في مصفاة ثم ضعيها على الحلة وضعي غطاء عليها حتي تحتفظي بالبخار .
- اتركي السمك علي البخار علي النار لمدة 20 دقيقة ، ثم اقلبي السمك علي الجانب الآخر واتركيه 20 دقيقة أخري .
- بعد أن ينضج السمك اتركيه يبرد تماما ، في إناء ضعي كوب الزيت والخل وكوب من ماء سلق السمك .
- احضري برطمان نضيف وضعي التونة ،واضيفي خليط الزيت والماء اغلقي البرلمان جيدا وضعيه في الثلاجة لمدة يوم كامل ،قبل استخدامه
تعليقات
إرسال تعليق