طريقة عمل التونة في البيت

 

طريقة عمل التونة في البيت

لمسات حوا


وقت التحضير :- 20 دقيقة 
وقت الطهي :- 40 دقيقة 


ليه تشتريها لما ممكن تجهزيها في البيت بنفس الطعم وبسعر ارخص بكتيير 

بعد ماسعرها وصل 80 جنيه العلبة الصغيرة ، لمسات حوا بتقدم لك طريقة عمل التونة في البيت بأقل الاسعار ،سهلة التحضير صحية جدا ،وكمان الكمية هتكون اكبر بكتير من اللي بتشتريها من برا ، حضريها في البيت بدون اي مواد حافظة .


المقادير :- 

  • كيلو سمك تونة أو ماكريل 
  • 1/2 كوب دقيق 
  • كوب زيت 
  • كوب خل 
  • بصلة
  • 3 ورقات لورا ( ورق الغار )
  • 3 فص حبهان ( هيل )
  • 2 ليمونة كبيرة 
  • كمون
  • ملح
  • فلفل اسود
  • 4 فصوص ثوم

طريقة عمل التونة في البيت 


طريقة الطهي :- 

  • في البداية قومي بقطع الرأس والزميل عن السمكة ، ثم اغسليها جيدا . 
  • ضعي الدقيق والملح والليمون علي السمك وقلبيها جيدا ،واتركيها لمدة 20 دقيقة في التتبيلة .
  • ثم قومي بغسل السمك جيدا ، حتي تتخلصي من الدقيق .
  • أزيلي الشوك من السمكة ،واقسمي السمكة الي اربع قطع .
  • احضري اناء للبخار ، حلة ضعي ماء في نصف الإناء تقريبا ،واضيفي الفلفل الاسود ،والكمون،والملح،والخل،ورق لورا .
  • اتركي الماء يغلي لمدة خمس دقائق تقريبا ، ضعي السمك في مصفاة ثم ضعيها على الحلة وضعي غطاء عليها حتي تحتفظي بالبخار . 
  • اتركي السمك علي البخار علي النار لمدة 20 دقيقة ، ثم اقلبي السمك علي الجانب الآخر واتركيه 20 دقيقة أخري .
  • بعد أن ينضج السمك اتركيه يبرد تماما ، في إناء ضعي كوب الزيت والخل وكوب من ماء سلق السمك .
  • احضري برطمان نضيف وضعي التونة ،واضيفي خليط الزيت والماء اغلقي البرلمان جيدا وضعيه في الثلاجة لمدة يوم كامل ،قبل استخدامه 

طريقة عمل التونة في البيت ،اكلات صحية ،اكلات سريعة ،سلطة التونة وصفات دايت ،ريجيم ، اسماك ،طريقة التونة ،اكلات سهلة  




تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي