مسخن تركي وصفة روعة من بواقي الفراخ
مسخن تركي وصفة روعة من بواقي الفراخ
وقت التحضير:- 10 دقائق
وقت الطهي :- 20 دقيقة
الكمية تكفي:- 3 ل 4 اشخاص
ساعات كتير بيكون عندك بواقي فراخ مسلوقة أو حتي مش مسلوقة ،لكن الكمية لا تكفي انك تعملي بيها وجبة ،ممكن لكمية أقل من عدد أفراد الأسرة ،او حتي متبقية من وجبة لليوم السابق وعايزة تغيري منها ،عشان تكون وجبة جديدة وخصوصا الفراخ النهاردة هقولك على طريقة تركي ممكن تعمليها من بواقي الفراخ الموجودة عندك ،من بواقي الفراخ هنعمل وصفة روعة.
مسخن تركي وصفة روعة من بواقي الفراخ
المقادير:-
- فراخ مسلوقة ( ممكن لو عندك صدر دجاجة واحد مسلوق او غير مسلوق ) .
- 2 بطاطس
- 1 باذنجان كبير
- 3 رغيف عيش
- بصلة مبشورة
- ملعقة كبيرة زبدة
- زيت للتحميل
- ملح
- فلفل اسود
- ثوم بودرة
- بصل بودره
- بابريكا مدخنة
- قليل من الرمان ممكن تستغني عنه
طريقة الطهي:-
- نقوم بتقطيع الدجاج قطع صغيرة ، ونضيف إليه البصل البودرة والثوم البودرة والبابريكا .
- نقطع البطاطس مكعبات صغيرة ،ونقوم بتحميرها ونتركها جانبا علي منشفة أو مناديل مطبخ .
- نقطع الباذنجان مكعبات ونقوم بتحميره ،ونتركه جانبا علي منشفة أو مناديل مطبخ يمكن الاستغناء عنه .
- يقطع الخبز قطع صغيرة ونقوم بتحميره ،ويترك جانبا على مناديل المطبخ .
- في مقلاة نضع الزبدة وونضيف إليها البصل ،ونقلب حتي تحمر للون الذهبي نضيع الدجاج ونتركها 5 دقائق إذا كانت مسلوقة من قبل ،واذا كانت نيئة نتركها حتي تنضج .
- في اناء مناسب نضع قليل من العيش المحمر ،ثم نضيف البطاطس ثم الباذنجان ونضيف الدجاج وطبقة اخر من العيش المحمر ،نزين بالحرمان وسلطة الطحينية .
تعليقات
إرسال تعليق