رول البيتجان باللحم ( مسقعة مدلعة )




وقت التحضير :- 10 دقائق 

وقت الطهي :- 15 دقيقة 

الكمية تكفي :- 3 اشخاص 


رول البتنجان باللحم ( مسقعة مدلعة ) تعالي اقولك على طريقة ندلع بيها البتنجان ، وصفة

سهلة وشكلها روعة ، من جمالها تقدري تعمليها في العزومات . 
رول البتنجان باللحم ( مسقعة مدلعة ) مقادير بسيطة وسهلة وكمان الوصفة سريعة من الأكلات البسيطة السهلة اللي ممكن تعمليها لو مستعجلة وعايزة وصفة مفيدة . 


المقادير :- 

  • 1\2 كيلو باذنجان طويل 
  • 1\4 كيلو لحم مفروم 
  • زيت للتحمير 
  • 1\2 كوب دقيق
  • بصلة كبيرة 
  • طماطم 
  • 4 فصوص ثوم كبيرة 
  • ملح / فلفل اسمر / كمون 


الطريقة :- 

  • يغسل البتنجان ويقشر ويقطع بالطول ونرش قليل من الملح . 
  • يتبل البتنجان بالدقيق ويحمر في الزيت هذه الحركة تجعل البتنجان لا يشرب الزيت . 
  • في طاسة نضع ملعقة زبدة ونضع اللحم ويقلب جيدا ثم نضع البصل المبشور والتوابل . 
  • كيس كبير أو استرتش نرص البتنجان جانب بعض ونضع طرف كل واحدة على الآخري .
  • نضيف اللحم المعصج ونلف البتنجان على شكل رول ثم نضع في صينية .
  • نضيف صوص الطماطم الخفيف على رول البتنجان ممكن تضيفي شرايح طماطم على الوجه وممكن تضيفي مودزريلا زي ما تحبي يدخل الفرن تقريبا 10 دقائق يقدم ساخن جانب الأرز .

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي