رول البيتجان باللحم ( مسقعة مدلعة )
وقت التحضير :- 10 دقائق
وقت الطهي :- 15 دقيقة
الكمية تكفي :- 3 اشخاص
رول البتنجان باللحم ( مسقعة مدلعة ) تعالي اقولك على طريقة ندلع بيها البتنجان ، وصفة
سهلة وشكلها روعة ، من جمالها تقدري تعمليها في العزومات .
سهلة وشكلها روعة ، من جمالها تقدري تعمليها في العزومات .
رول البتنجان باللحم ( مسقعة مدلعة ) مقادير بسيطة وسهلة وكمان الوصفة سريعة من الأكلات البسيطة السهلة اللي ممكن تعمليها لو مستعجلة وعايزة وصفة مفيدة .
المقادير :-
- 1\2 كيلو باذنجان طويل
- 1\4 كيلو لحم مفروم
- زيت للتحمير
- 1\2 كوب دقيق
- بصلة كبيرة
- طماطم
- 4 فصوص ثوم كبيرة
- ملح / فلفل اسمر / كمون
الطريقة :-
- يغسل البتنجان ويقشر ويقطع بالطول ونرش قليل من الملح .
- يتبل البتنجان بالدقيق ويحمر في الزيت هذه الحركة تجعل البتنجان لا يشرب الزيت .
- في طاسة نضع ملعقة زبدة ونضع اللحم ويقلب جيدا ثم نضع البصل المبشور والتوابل .
- كيس كبير أو استرتش نرص البتنجان جانب بعض ونضع طرف كل واحدة على الآخري .
- نضيف اللحم المعصج ونلف البتنجان على شكل رول ثم نضع في صينية .
- نضيف صوص الطماطم الخفيف على رول البتنجان ممكن تضيفي شرايح طماطم على الوجه وممكن تضيفي مودزريلا زي ما تحبي يدخل الفرن تقريبا 10 دقائق يقدم ساخن جانب الأرز .
تعليقات
إرسال تعليق