بطاطس باللحم والمودزريلا

 



الكمية تكفي :- 4 أشخاص
وقت التحضير :- 15 دقيق 
وقت الطهي 20 دقيقة 


وصفة روعة وسهلة واقتصادية ، عشاق الوصفات الجديدة والاقتصادية  ، لو من عشاق التجديد جربي الوصفة دي بجد روعة  عشاق الطاجن الاكلة دي تنفع تتعمل في الطاجن وطعمها هيكون عظمة . 


المقادير:- 

  • نص كيلو لحم مفروم 
  • 2 بصلة مبشورة 
  • 3 ملاعق بقدونس مفروم 
  • نص كيلو بطاطس 
  • ملح 
  • توابل لحم / رشة زنجبيل / فلفل اسود 

مقادير البشاميل :- 

  • 4 ملاعق دقيق 
  • 2 ملعقة زبدة 
  • لتر لبن 
  • ملح / كمون فلفل اسود 

طريقة البشاميل :- 

  • في اناء نضع الزبدة واتركها تذوب ثم نضع الدقيق ونستمر في التقليب لمدة دقيقتين . 
  • نرفعه من على النار ونضيف اللبن ونحرك اللبن حتى يذوب الدقيق وبعدين نرجعه على النار ونستمر في التقليب حتى يتقل قليلا 
  •  لو الدقيق بيكلكع معاكي هاتي الحلة وضعي اللبن وعليه الدقيق اخلطيهم كويس وارفعيهم على النار ولما يتقل شوية ضيفي الزبدة والملح والتوابل 


طريقة اللحم :- 

  • نسلق البطاطس كويس ونضيف لها توابل ملح وفلفل وكمون ومعلقة بقدونس 
  • اللحم نضيف عليها البصل والتوابل والبهارات والبقدونس ونعملها دوائر ونعمل فيها فراغ بسيط 
  • في صينية او طاجن نعمل البطاطس كور ونحطها في اللحم وبعدين نضيف عليها البشاميل وندخلها الفرن ربع ساعة وبعدين نطلعها ونضيف المودزريلا وندخلها الفرن لحد المودزريلا ما تدوب ويتحمل الوجة .

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي