بطاطس باللحم والمودزريلا
الكمية تكفي :- 4 أشخاص
وقت التحضير :- 15 دقيق
وقت الطهي 20 دقيقة
وصفة روعة وسهلة واقتصادية ، عشاق الوصفات الجديدة والاقتصادية ، لو من عشاق التجديد جربي الوصفة دي بجد روعة عشاق الطاجن الاكلة دي تنفع تتعمل في الطاجن وطعمها هيكون عظمة .
المقادير:-
- نص كيلو لحم مفروم
- 2 بصلة مبشورة
- 3 ملاعق بقدونس مفروم
- نص كيلو بطاطس
- ملح
- توابل لحم / رشة زنجبيل / فلفل اسود
مقادير البشاميل :-
- 4 ملاعق دقيق
- 2 ملعقة زبدة
- لتر لبن
- ملح / كمون فلفل اسود
طريقة البشاميل :-
- في اناء نضع الزبدة واتركها تذوب ثم نضع الدقيق ونستمر في التقليب لمدة دقيقتين .
- نرفعه من على النار ونضيف اللبن ونحرك اللبن حتى يذوب الدقيق وبعدين نرجعه على النار ونستمر في التقليب حتى يتقل قليلا
- لو الدقيق بيكلكع معاكي هاتي الحلة وضعي اللبن وعليه الدقيق اخلطيهم كويس وارفعيهم على النار ولما يتقل شوية ضيفي الزبدة والملح والتوابل
طريقة اللحم :-
- نسلق البطاطس كويس ونضيف لها توابل ملح وفلفل وكمون ومعلقة بقدونس
- اللحم نضيف عليها البصل والتوابل والبهارات والبقدونس ونعملها دوائر ونعمل فيها فراغ بسيط
- في صينية او طاجن نعمل البطاطس كور ونحطها في اللحم وبعدين نضيف عليها البشاميل وندخلها الفرن ربع ساعة وبعدين نطلعها ونضيف المودزريلا وندخلها الفرن لحد المودزريلا ما تدوب ويتحمل الوجة .
تعليقات
إرسال تعليق