كنافة بالفراولة والقشطة

 



 وقت التحضير:- 10 دقائق 
وقت الطهي :- 20 دقيقة 

نوع الطبق:- حلويات شرقية 

الكنافة مش بس صواني ، ممكن تتعمل حاجة كتير وكمان مش لازم تدخل الفرن ، كفاية بقى كنافة بالمانجا ، وتعالي نعملها بالفراولة ، دا حتى احنا في موسم الفراولة . 

المقادير:- 

  • نص كيلو كنافة 
  • 3 ملاعق سكر ناعم 
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة 


الطريقة :- 

  • يفضل ان توضع الكنافة في الفريزر لسهوله تكسيرها او فرمها هنفرم الكنافة وننزل عليها بالزبدة والسكر
  • نفرك الكنافة بالزبدة والسكر كويس لحد ما الكنافة كلها تتغلف بالزبدة 
  • في طاسة على النار هننزل بالكنافة ونحمرها نقلب باستمرار عشان ما تتحرقش منك اول ما توصل للون الذهبي نركنها تبرد

مقادير الكريمة ( القشطة):- 

  • 4 ملاعق كبيرة دقيق 
  • 3 اكواب لبن 
  • 2 ملعقة كبيرة قشطة او كيس كريم شانتى
  • فانيليا
  • 2 ملعقة كبيرة سكر ناعم 


الطريقة :- 

  • في اناء او حلة هننزل باللبن وعليه الدقيق ونقلب كويس وارفعها على النار ونستمر في التقليب اول ما تتحول كريمة او تتقل هنزلها من النار 
  • نضيف القشطة و لو ماعندكيش هنضيف الكريم شانتي ونقلب كويس 
  • هننزل بالسكر و الفانيليا واتركها تبرد كويس

مقادير الفراولة :- 

  • نص كيلو فراولة متقطعة صغير 
  • كوب كبير سكر 
  • 2 كوب ماء 


الطريقة:- 

  • في اناء نضع الفراولة مع السكر والماء وارفعها على النار ونقلب كويس حتي تنضج الفراولة 

التقديم :- 

في كاسات نضع طبقة من الكريمة وطبقة من الكنافة وطبقة من صوص الفراولة . 
يمكن أن تضعيها في اطباق مناسبة وتزينيها حسب ذوقك 


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي