كفتة الطاسة حصري
وقت التحضير :- 10 دقائق
وقت الطهي :- 15 دقيقة
الكمية تكفي :- 4 أشخاص
المقادير:-
- نص كيلو لحم مفروم
- بصلة كبيرة مبشورة
- نص كوب بقسماط ناعم
- بقدونس مفروم
- ملح / فلفل اسود/ توابل لحم
- رشة زنجبيل
- رشة قرفة يمكن الاستغناء عنها
الطريقة :-
- في اناء او الكبة ننزل بجميع المكونات ونشغل الكبة لحد ما تخلط جميع المكونات
- ممكن بدون كبة تخلط جميع المكونات وتعجنيهم مع بعض عشان تخلط كويس ببعضها
- شكلي الكفتة بالحجم المناسب ليكي والأفضل تكون وسط
- في طاسة ملعقتين زبدة او زيت وننزل بالكفتة على نار متوسطة
- اول ما تاخد لون دهبي نقلبها ولما تتحمر كويس نرفعها من النار
صوص ابيض :-
ممكن تقدمي الكفتة مع السلطات وممكن تعملي صوص بيدي طعم روعة
- في نفس الطاسة وزبدة الكفتة هننزل بمعلقتين دقيق وتحمر الدقيق وننزل بكوب لبن وربع كوب كريمة طبخ ونقلب علي نار لمدة خمس دقايق وننزل بالكفتة
تعليقات
إرسال تعليق