فراخ مشوية من غير شواية ولا فرن

 



وقت التحضير :- ساعتين للتتبيلة 
وقت الطهي :- 30 دقيقة 
الكمية تكفي :- 4 أشخاص 

كلنا بنحب الفراخ المشوية ، بس بتاخد وقت كبير ولازم شواية ، لمسات حوا النهاردة جابتلك طريقة روعة وسهلة هتعمل بيها الفراخ المشوية في دقايق ومن غير دخان ولا مجهود . 

مقادير التتبيلة:- 

  • بصلة 
  • طماطم
  • فلفل حار أو بارد حسب الرغبة 
  • ملعقتين زيت 
  • عصير ليمونه 
  • ملعقة خل 
  • ملعقة كبيرة كاتشب 
  • ملح / فلفل / بابريكا/ توابل فراخ 

طريقة تسوية الفراخ :- 



  • فرخة اي حجم يناسبك ونقسم الفرخة نصين من الصدر وماتفصليشها عن بعضها احنا بس هنفتحها 
  • التتبيلة طبعا في الكبة وهنفرمها كويس جدا ونتبل الفرخة كويسة بالتتبيلة ونسيبها ساعتين على الاقل وياجمالها لو نسيبها في التتبيله ليلة كاملة . 
  • في صينية ندهنها زيت وننزل بالفرخة المتبلة نغطي الفرخة بطبق صغير وفي حلة أصغر نملها ماية ونحطها على الفرخة عشان تكبسة الفرخة كويسة وتستوي  .
  • نتركها تقريبا ربع ساعة ونقلبها على الوش التاني وبرضو نحط الطبق والحلة 
  • تقريبا هتاخد نص ساعة وتاكلي احلى وأسرع فراخ مشوية وماتنسيش تحطي فحمه متولعة بعد ماتسوي عشان تاخد طعم الفحم 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي