طريقة عمل لانشون حلواني
وقت التحضير :- 10 دقائق
وقت الطهي :- 15 دقيقة
الكمية تكفي :-
كل افراد الاسرة اطفال او كبار يعشقون اللانشون ، لمسات حوا فاهمة خوفك على اولادك ، عشان كدا بتقدم لك طريقة عمل لانشون حلواني .
وعشان نعمل حاجة في البيت لازم تكون اقتصادية وعلى قد الميزانية وتكون موفره ، ونستخدم مقادير صحية .
وايه سر طعم اللانشون الجاهز وازاي توصلي لنفس الشكل والطعم ، عشان الاولاد تقبل انها تاكل منه وماتتعبيش على الفاضى .
المقادير :-
1/4 كيلو لحم مفروم .
كوب دقيق
كوب زيت ذرة
5 بيضات
3 قطعة جبنه مثلثات او كيري
2 مكعب مرقة لحم
توابل / ملح / فلفل / كمون / بصل بودره/ ثوم بودر
لون طعام احمر صحي
الطريقة:-
في الخلاط نضع الزيت مع البيض والتوابل والملح ونمزجهم في الخلاط .
ثم نضيف قطع الجبن ومرقة اللحم والبصل البودرة والثوم البودر .
ثم نضع اللحم على الخليط ونمزج المكونات في الخلاط .
نضع الدقيق او الطحين بالتدريج ونقوم بتشغيل الخلاط .
بعد ان تمتزج المكونات جيدا نضعها في كيس ونحاول ان نشكلها علي شكل كرة او اسطوانة .
نقوم بلفها بسترتش ثم ورق القصدير الحراري .
نضع في اناء مناسب قدر من الماء نتركه للغليان ثم نضع الخليط كما هو بلفته .
نلفه في الماء لكي ينضج من جميع التجاهات جيدا ثم ارفعيه من النار بعد 15 دقيقة على نار متوسطة .
اتركيه يبرد ثم ضعيه في الثلاجة قومي باستعماله في اليوم التالي .
تعليقات
إرسال تعليق