طريقة عمل لانشون حلواني

 



وقت التحضير :- 10 دقائق
وقت الطهي :- 15 دقيقة
الكمية تكفي :-


كل افراد الاسرة اطفال او كبار يعشقون اللانشون ، لمسات حوا  فاهمة خوفك على اولادك ، عشان كدا بتقدم لك طريقة عمل لانشون حلواني .

وعشان نعمل حاجة في البيت لازم تكون اقتصادية وعلى قد الميزانية وتكون موفره ، ونستخدم مقادير صحية . 

وايه سر طعم اللانشون الجاهز وازاي توصلي لنفس الشكل والطعم ، عشان الاولاد تقبل انها تاكل منه وماتتعبيش على الفاضى . 


المقادير :- 

1/4 كيلو لحم مفروم .
كوب دقيق 
كوب زيت ذرة 
5 بيضات 
3 قطعة جبنه مثلثات او كيري 
2 مكعب مرقة لحم 
توابل / ملح / فلفل / كمون / بصل بودره/ ثوم بودر
لون طعام احمر صحي 


الطريقة:- 

في الخلاط نضع الزيت مع البيض والتوابل والملح ونمزجهم في الخلاط . 
ثم نضيف قطع الجبن ومرقة اللحم والبصل البودرة والثوم البودر .
ثم نضع اللحم على الخليط ونمزج المكونات في الخلاط .
نضع الدقيق او الطحين بالتدريج ونقوم بتشغيل الخلاط .
بعد ان تمتزج المكونات جيدا نضعها في كيس ونحاول ان نشكلها علي شكل كرة او اسطوانة . 
نقوم بلفها بسترتش ثم ورق القصدير الحراري .
نضع في اناء مناسب قدر من الماء نتركه للغليان ثم نضع الخليط كما هو بلفته . 
نلفه في الماء لكي ينضج من جميع التجاهات جيدا ثم ارفعيه من النار بعد 15 دقيقة على نار متوسطة .
اتركيه يبرد ثم ضعيه في الثلاجة قومي باستعماله في اليوم التالي . 



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي