خرشوف بالفراخ والبطاطس
كلنا بنحب التجديد وعشان اولادنا ماتزهقش من الاكل دائما بحب نقدم وصفات و اكلات جديدة لمسات حوا هتقدم لك الخرشوف بشكل جديد .
وقت التحضير :_ 10 دقائق
وقت الطهي :_ 30 دقيقة
الكمية تكفي :_ 4 أشخاص
المقادير :_
1/2 كيلو صدور فراخ مخلي من العظم هنقطعها مكعبات
5 حبات بطاطس
بصلة
فلفل الوان
كوب عصير طماطم
مودزريلا للتزيين وممكن تستغني عنها
اي توابل بتحبيها
مشروم
زيت للتحمير
الطريقة :_
في طاسة هنضع ملعقة زبدة أو زيت ذرة هتنزل بالبصل المبشور ونقليه لحد ما بديل وتنزل بالفراخ المقطعة والمشروع المقطع وبعدين الفلفل الالوان وفصين ثوم مفروم ونتركها تنضج .
مقشر البطاطس وتقسيمها نصفين بالطول و نقورها مفضي قلبها عشان نحشيها .
بعد كدا هنديها لون في الزيت ومطلعها على ورق عشان الزيت
الخرشوف طبعا هنجهزه الحشو هنسلقه في شوية مائة صغيرة ونطلع ونحط كوب عصير طماطم على مائة الخرشوف نتركها تنضج .
هنخشي الخرشوف والبطاطس بالفراخ وترصها في صينية ونرش عليها الطماطم اللي استوت .
وتدخلها الفرن تستوي في بعضها وتاخد لون دخلي جميل وبالف هنا .
تعليقات
إرسال تعليق