عيش لمرضي الجلوتين

 



الكمية تكفي :_ 4 أشخاص 

وقت الطهي والتحضير :_ 20 دقيقة


العيش ده للناس اللي عايزه تقلل من ضرر الجلوتين اللي في الدقيق 

المقادير :_ 

 بنضيف ترمس مطحون ترمس حلو مش مر او بنضيف حمص مطحون الترمس بنسيه 10% والحمص 30%



الطريقه :_

دقيق عليه ترمس نسبه 10% او حمص 30 % ومعلقه خميره كبيره عليها معلقه سكر ونسبها لحد ما تتفاعل هنضيف ملح للدقيق ومعلقه سكر ونعجن وبعد كده نضيف الخميره ونعجن العجينه كويس اوي لحد اما تلقيها بطلت تلزق في ايدك هتسبيها تخمر تغطيها بحاجه وتسبيها في حته دفيه شويه عشان تخمر هنقطعها كور علي قد ما انتي عايزه الرغيف هترشي رشه دقيق في صانيه وتحطي الكور عليها وتغطيها وتسبيها ترتاح شويه وبعد كده تفردي علي رده وتجيبي المصفاه تحطيها علي عين البوتحاز اول ما تحوتي الرغيف نار عاليه يدوبك يتشمع تقلبيه علي طول وبعد كده توطي النار عليه عشان يستوي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي