الكبسة الدجاج السعودي على اصولها
وقت التحضير :- 90 دقيقة
وقت الطهي :- 40 دقيقة
الكمية تكفي :- 4 اشخاص
المقادير :-
فرخة كبيرة مقطعة 8 قطع
4 كوب ارز كبسة
بصلة كبيرة مبشورة
مكسرات حسب الرغبة والامكانيات
زبيب
2 جزرة كبيرة مبشورة
ملح - فلفل اسود - باربيكا - كاري - كركم
2 ملعقة زبدة كبيرة
الطريقة :-
هنتبل الفراخ بالملح والفلفل الاسود وبهارات الفراخ وبصل بودرة
في حلة جرانيت كبيرة هننزل بالزبدة ولما تسخن كويس هننزل بفراخ اللي تبلناها
وهنقلبها ونسيبها حوال 10 دقايق ونقلبها باستمرار
وبعدين ننزل بالبصل المبشور ونقلب ونغطي الحلة وكل شوية نقلب
هننزل بكل الكسرات ونقلب كويس
هنزودل تقريبا 5 اكواب ماية ساخنة ونتركها حتى الغليان
وننزل بالتوابل كلها الباربيكا والملح والكركم والجزر المبشور ونتركها حتى الغليان
ننزل بالارز المغسول ونقلب لازم الماية تكون مغطية الرز ونقفل الحلة محكمة الغطا
تقريبا 10 دقيقة ونهدي النار ونتركها حتى النضج وتقدم ساخنة
تعليقات
إرسال تعليق