طريقة عمل كنتاكي بالصور
كنتاكي من اكتر الاكلات اللي بيحبها الاولاد النهاردة مع لمسات حوا هنقدم لك خطوة بخطوة بالصور ازاي تعمليها احسن من أكبر المطاعم .
الكمية تكفي :_ 5 أشخاص
وقت التحضير :_ ساعتين
وقت الطهي :_ 20 دقيقة
المقادير :_
كيلو دبوس متوسطة
أو فرخة مقطعة على 8
2 كوب لبن
علبة زبادي
ملح _ فلفل اسود _ بصل بودرة _ ثوم بودرة _ باربيكا
3 اكواب دقيق
1 كوب تتبيلة كنتاكي
طريقة التحضير :_
1_ اول حاجة هترشي نص التوابل على الفراخ وتبليها كويس عشان تخلي طعم الفراخ يجنن .
2_ في طبق غويط هتنزل باللبن مع الزبادي ونضيف باقي التوابل مع اللبن ونقلبهم كويس و ننقع فيها كل الفراخ لمدة ساعتين .
3 _ هنقلب الدقيق مع تتبيلة الكنتاكي في طبق غويط نطلع الفراخ من اللبن ونقلبها كويس 3 أو 4 مرات ونخرج الفراخ على شبكة عشان متعجنش ونخلص الكمية كلها .
4_ حلة غويط وفيها زيت كتير ونسخن الزيت ونخلي النار متوسطة ونبدأ ننزل بالفراخ للتحمير وتغطي الحلة عشان الفراخ تستوي كويس من جوا مش من برا بس .
5_ نخرج الفراخ بعد التحمير في طبق وتزيينها على حسب رغبتك وتقدم ساخنة .
تعليقات
إرسال تعليق