الكوارع خطوة بخطوة بطريقة وريحة تجنن (حصري )




ناس كتير مابتحبش تعمل الكوارع عشان ريحتها انا هقولك على طريقة تجنن تعملي بيها الكوارع وازاي تتخلصي من الريحة اللي مش عجباكي


اول حاجة الجزار بينضفها ويتبقى بيضا زي الفل احنا بقى هنضفها زيادة وتتخلص من ريحتها وبعدين نسلقها واشربي احلى شوربة وتعملي احلى فته العيد .

طريقة تنضيف الكوارع والتخلص من ريحتها :_

هتحتاجي للغسيل خل ابيض ودقيق ذرة لو مافيش يبقى دقيق عادي وشوية ملح وليمون
اول حاجة هتدعكي الكوارع بالليمون كويس وبعدين نرش عليها شوية دقيق وندعكها كويس وبعدين تغسليها هنحط شوية هل في ماية وتغسل بيها الكوارع فيه ناس بتكتفي بكدا وتبدأ تسويها لكن احنا عايزين نتخلص من ريحتها هنجيب حله فيها ماية ونحط فيها ورقة لورا ونحط شوية فلفل اسمر حب يعني مش مطحون ونحطها على النار واول ما المايه عابدا تغلي نطفي عليها ونرمي الماية ونغسلها تحت الحنفية

طريقة عمل الكوارع :_

المقادير
الكوارع
بصلة كبيرة
ورق لوري _ حبهان _ بصل بودرة _ ثوم بودرة _ زنجبيل _ رشة قرفة _روز ماري
حلة كبيرة نحط فيها كمية ماية مناسبة ونرفعها على النار تغلي وبعدين ننزل بالكوارع ونسيبها اول ماتبدا تغلي ننزل بالبصل وكل التوابل وتغطي عليها ونسيبها ونضيف ليها مائة ساخن لو احتاجت لحد ما تستوي وبالف هنا 




تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي