طريقة عمل كنتاكي في البيت



الكمية تكفي : 4 أشخاص
المكونات :
فرخة مقطعة 8 قطع 
2 كوب زبادي او كوب لبن رايب
بصلة مبشورة
عصير ليمون
بصل بودرة _ ثوم بودرة _ ملح _ فلفل اسمر _ كاري
دقيق 
بقسماط _ توابل كنتاكي

طريقة التحضير 
نقوم بعمل تشققات في الفراخ من كل الاتجاهات 
نحضر اناء عميق نضع فيه البصل ونضع عليه الليمون و جميع التوابل نقلبهم جيدا ثم نضع الزبادي أو اللبن الرايب ونقلب 
جيدا نضع قطع الفراخ ونقلب جيدا عشان الفراخ تتقلب كلها بالخليط ونسيبها في التلاجة أقل حاجة 3 ساعات والافضل لو تركتيها ليلة كاملة 

طريقة الطهي :_

نضع الدقيق في طبق عميق كمية ٣ اكواب 
ناخذ قطعة الفراخ ونتبلها جيدا في الدقيق نقلبها جيدا ونغمسها في الدقيق ونرجعها تاني للخليط الزبادي ونرجع تاني نغمسها في خلطة كنتاكي كرري الحركة دي لحد ماتخلصي الفراخ وضعيها في الفريزر نصف ساعة وتحضر مقلاة غويطة فيها زيت غزير ونهايه يسخن كويس ونوطي النار خالص وبعدين ننزل بالفراخ وتغطي المقلاة ولما توصل للون الذهبي نطلعها على مناديل المطبخ وبالف هنا 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي