عيش بالبسطرمة اسكندراني على اصولة



الكمية تكفي 4 اشخاص

مدة التحضير 1/2 ساعة

مدة الطهي 10 دقائق

مكونات العيش


1/2 كيلو دقيق

خميرة فورية او بيرة حسب الرغبة

ملعقة سكر صغيرة

ملعقة ملح

ماء دافي

طريقة عمل العجين

قبل ان نبدا ضعي نصف الكيس الخميرة في كوب به ملعقة سكر واضيفي ماء دافي قلبي جيدا واتركيه يخمر

انخلي الدقيق في طبق غويط واضيفي اليه الملح اصنعي حفرة في الدقيق واضيفي الخميرة اخلطي العجين جيدا واضيفي الماء تدريجيا حسب حاجة العجين اعجني جيدا حتي يصبح العجين طريا وليس سائل وليس جامد اتركيه يخمر

الحشو 

بسطرمة
فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبة
طماطم جامدة مقطعة صغير
جبنة مودزريلا مبشورة
جبنة شيدر مبشورة

طريقة فرد العيش وعمل الحشو

هنرش دقيق على الرخامة كويس ونحط دقيق على ايدك ونكور العجين كلة وبعدين نفرده بالنشابة ونرش دقيق عشان مايلزقش ونفرد رغيف عيش ونرص الحشو عليه ونفرد رغيف تاني ونحطه نقفل بيه الرغيف كويس تقفلي طل الاطراف عشان مايفكش منك
ترصيه على الصاجة بتاعة الفرن السودا وتحطيها تحت الشواية بتاعت الفرن وتكوني مشغلة الشواية قبلها ب 10 دقايق 
ولما يحمر نقلبه يقدم ساخن مع المخلل او البطاطس المحمرة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي