طريقة عمل ام علي بالرقاق



المقادير:
 
 رقاق مكسر فى حجم لقيمات 2 ملعقة سمن  4 كوب لبن  كوب سكر  فانيليا 2 ملعقة قشده  مكسرات و زبيب و جوز هند (حسب الرغبة) 
  • التحضير:1- تحمرى الرقاق المكسر فى السمن لحد ما يبقى لونه ذهبى .
    2-سخنى اللبن و هو بيسخن ذوبى فيه السكر ( (علشان بيحصل إن اللبن بيقطع ساعات لو حطيتيه بارد )) و بعدين ضيفى الفانيليا .
    3- أضيفى اللبن المغلى المسكر إلى الرقاق المحمر .
    4- ضيفى القشده و المكسرات على الوجه (( حتغطس لتحت شويه مش مشكله )).
  • توضع فى الفرن حتى يحمر الوجه و لو وجدتى أن اللبن قل فيها ...أضيفى لبن ساخن إذا إحتاج الأمر .
    تخرج من الفرن و تغرف و تقدم

    تعليقات

    المشاركات الشائعة من هذه المدونة

    طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا

    فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري )

    طريقة عمل فطائر الحليب الروسية