طريقة عمل الممبار المصرى (حصري)



المقادير
كيلو ونص رز
طماطم وصلصه حسب الرغبة
بقدونس وكسبره خضرا وشبت حسب الرغبة
وطبعا بصل
وتتبيلة الخلطه اللى هى فلفل اسود وملح وبهارات وكمون وكسبره ناشفه



الطريقة

بنقلى البصل فى حتة سمنه وشوية زيت بس منسيبوش يصفر
ونحط عليها الطماطم والصله ونقلب
ونطفى النار ونضيف الرز
وبعدها نحط عليه الخضرة
ونحط التتبيلة بتاعتنا ونقلب طبعا
وبعدها نستنى لما الخلطة تبرد ونحشى الممبار
ونسلقه
انا سلقته ع النار لمدة ساعتين
بس فيه ممبار بياخد اقل من كده شوية
على حسب عمر العجل
بعد ماسلقته طلعته حطيته فى حلة صاج وعصرت عليه ليمون ودخلته التلاجه
و حمرته فى الزيت

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فطاير الجبنة الاقتصادية

بيتزا الطاسة ( حصري )

البريوش الفرنسي