طريقة عمل الملوخية المصرية




المقادير
نص كيلو ملوخية خضرا
2  مج شوربة
للتقلية
4 فصوص توم مهروسين
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة ملح



2 ملعقة متوسطة سمنة بلدى
معلش هشرح بالتفصيل عشان المبتدئات
هنجيب الملوخية وهنغسل الورق بعد مانقطفه
وهنخرطها بالمخرطة
هنجيب كمية الشوربة ونسيبهم يغلو فى الحلة
ولما يغلو هنحط عليهم الملوخية
ونقلبهم لغاية مايتجانسو
ونسيبهم يغلو مع بعض
هنجيب التوم المهروس والسمنة والكسبرة والملح ونحطهم فى طاسة
ونشغل عليها النار
واول ماتبقى لونها دهبى نطفى وننزلها على الملوخية بعد ماتغلى ونقلبهم
ونغرفهم




 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

عيش فينو باسهل عجينة

بيتزا الطاسة ( حصري )

فطاير الجبنة الاقتصادية