اقوى مدونة طبخ في الوطن العربي لمسات حوا من مقادير بسيطة هنعمل اشهى الاكلات اللي هتشرفك على سفرتك وفي العزومات وكمان هنعمل احلى الاكلات زي اشهر المطاعم
دقيق الكعك
الحصول على الرابط
Facebook
X
Pinterest
بريد إلكتروني
التطبيقات الأخرى
-
ويصنع من دقيق القمح الأبيض المنخفض البروتين ( 7.5% بروتين ) حتى يعطى الهيكل الناعم اللين للكعك و البسكويت .
وقت التحضير :- 10 دقائق وقت الطهي :- 15 دقيقة الكمية تكفي :- 4 أشخاص نوع الطبق :- اكلات سريعة / مخبوزات الوصفة دي من احلى وأسرع الوصفات ، كمان اقتصادية وسهلة ، من غير فرن ولا تخمير . تنفع لأي وقت يعني ممكن للغدا وممكن للعشا وممكن كمان للسهره عشان سهلة وسريعة ، مكوناتها كلها موجودة في البيت ، تقدري تختار الحشو اللي يناسبك المقادير :- 3 حبات بطاطس كبيرة او 4 متوسطة مسلوقة . 2 وربع كوب دقيق ملعقة كبيرة بيكنج بودر نص كوب لبن ربع كوب زيت زيتون او عادي 3 ملاعق زبدة ملح / فلفل اسود / كمون / بابريكا الحشوة:- تقدري تستخدمي اي نوع حشو انتي بتحبيه او متوفر عندك في البيت ممكن تستخدمي شيكولاتة ممكن جبن ممكن لحم مفرومة انا هستخدم هعمل نص بالبسطرمة ونص باللانشون شرائح شيدر بسطرمة لانشون فلفل حار 2 طماطم مقطعة صغير الطريقة :- في اناء نضع البطاطس المخلوقة ونهرس البطاطس جيدا من الأفضل نعملها بمصفاه ضيفة لنضمن عدم وجود تكتل في البطاطس ( حتت ) يعني عشان تكون ناعمة زي الصورة كدا ماتكتلش العجين نضيف عليها التوابل ونقلبها كويس ونضيف الدقيق ونخلط المكونات كويس نضيف البيكنج بودر ونعجنهم ك
وقت التحضير :- 15 دقائق وقت الطهي :- 10 دقائق الكمية تكفي :- 2 شخص بيتزا الطاسة وصفة روعة وسهلة من غير مجهود ولا فرد ولا عجن سريعة واقتصادية تنفع للفطور وتنفع للغدا او العشا كل أسرتك هتحبها ومش هتبطلي تعمليها . المقادير :- كوب دقيق مخبوزات ( طحين ) كوب لبن او ماء دافي 2 ملعقة كبيرة زيت بيضة فلفل الوان او حار طماطم نص ملعقة صغيرة خميرة ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة سكر ميكس جبن ( شيدر _ مودزريلا _ رومي ) حشو ( سجق _ بسطرمة _ اي نوع حشو تحبيها ) الطريقة :- في اناء عميق ننخل الدقيق ونضيف اللبن او الماء نضيف الخميرة . ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة سكر نضيف على الدقيق ونقلب المكونات جيدا هتلاقي العجينة اتقل شوية من عجينة الكيك هتركها 10 دقايق . مقطع الطماطم صغير جدا والفلفل وننزل بيهم على العجين ونقلب كويس واي حاجة تانية سجق مفروم او ممكن نكتفي بالجبن ( الشيدر _ المودزريلا _ الرومي ) مبشورة في طاسة كبيرة ندهنها زيت وننزل بالخليط على نار متوسطة او ضعيفة ونغطيها وتركتها تنضج نقلبها على الوجه الاخر وممكن نضيف مودزريلا على الوش ونغطيها لحد ماتنضج كويس
وقت التحضير :- 20 دقيقة وقت الطهي :- 15 دقيقة الكمية تكفي :- 4 اشخاص البريوش الفرنسي واحد من المعجنات التي تتميز ، بسهولة تحضيرها ، مكوناتها بسيطة وسهلة موجودة في كل البيوت . اقتصادية وسريعة مكونات اساسية وبسيطة . معجنات يعشقها الجميع مناسبة للأطفال والكبار البريوش الفرنسي يمكن تحضيري للفطور . المقادير :- 4 بيض كبيرة ربع كوب لبن 1\3 كوب زيت 1\4 كوب سكر كيس خميرة فورية كوب دقيق مخبوزات ملعقة صغيرة فانيليا 3 ملاعق كبيرة زبيب الطريقة :- في اناء عميق نضع البيض والفانيليا والسكر والزيت تخلط جميع المكونات بالمضرب اليدوي حتي تمتزج جيدا . نضيف الدقيق والخميرة وتخلط جميع المكونات باليد وعلي الرخامة نقوم بعجن المكونات جيدا باليد لمدة خمس دقائق وتترك ترتاح نفرد تقريبا بسمك رقيق نقطع الاطراف حتي نقوم بعمل شكل رائع للعجينة مثل الشكل الموجود في الصورة ونضع الزبيب ونقوم بلف العجين في صينية مناسبة نضع العجين وندهن الوجه بالبيض يدخل فرن متوسط حتي ينضج .
تعليقات
إرسال تعليق