عيون الست ورموش الست
المقادير :
1 1\2 كوب سمن او زبدة
1\2 كوب سكر بودرة
فانيليا
3 بيضات
1\2 كوب سيمولينا ( دقيق بسبوسة )
1\2 كيلو دقيق
1\2 كوب جوز هند
1\2 كيس بيكنج بودر
1\2 كوب فستق
1 1\2 كوب سمن او زبدة
1\2 كوب سكر بودرة
فانيليا
3 بيضات
1\2 كوب سيمولينا ( دقيق بسبوسة )
1\2 كيلو دقيق
1\2 كوب جوز هند
1\2 كيس بيكنج بودر
1\2 كوب فستق
الطريقة :
1- نعجن السمن مع السكر
2- نضع الفانيليا علي 3 بيضات مع التقليب
3- نضع بيضة علي الخليط ثم نعجن ثم البيضة الثانية ثم نعجن مرة اخرى ثم البيضة الثالثة اى بين كل بيضة وبيضة 2 دقيقة من العجين
4- نضع السيمولينا والدقيق وجوز الهند و1\2 كيس البيكنج بودر علي الخليط
5- نضع الخليط فى الثلاجة لمدة 1\4 ساعة
6- نخرج العجينة من الثلاجة ومكونها علي شكل دواير بالنسبة لعيون الست ونضع الفستق فى نصف الكورة المعموله
7- لعمل رموش الست نكون العجين علي شكل صوابع وتشريطها بالسكين
8- نضع الأشكال فى صينية مدهونة زبدة بسيطة ووضعها بالفرن فى النصف لمدة 40 دقيقة
9- عند خروجها من الفرن نضع الشربات المعد فى الاول وهو ساخن علي الصينية
1- نعجن السمن مع السكر
2- نضع الفانيليا علي 3 بيضات مع التقليب
3- نضع بيضة علي الخليط ثم نعجن ثم البيضة الثانية ثم نعجن مرة اخرى ثم البيضة الثالثة اى بين كل بيضة وبيضة 2 دقيقة من العجين
4- نضع السيمولينا والدقيق وجوز الهند و1\2 كيس البيكنج بودر علي الخليط
5- نضع الخليط فى الثلاجة لمدة 1\4 ساعة
6- نخرج العجينة من الثلاجة ومكونها علي شكل دواير بالنسبة لعيون الست ونضع الفستق فى نصف الكورة المعموله
7- لعمل رموش الست نكون العجين علي شكل صوابع وتشريطها بالسكين
8- نضع الأشكال فى صينية مدهونة زبدة بسيطة ووضعها بالفرن فى النصف لمدة 40 دقيقة
9- عند خروجها من الفرن نضع الشربات المعد فى الاول وهو ساخن علي الصينية
تعليقات
إرسال تعليق