عيون الست ورموش الست

المقادير :
1 1\2 كوب سمن او زبدة
1\2 كوب سكر بودرة
فانيليا
3 بيضات
1\2 كوب سيمولينا ( دقيق بسبوسة )
1\2 كيلو دقيق
1\2 كوب جوز هند
1\2 كيس بيكنج بودر
1\2 كوب فستق



الطريقة :
1- نعجن السمن مع السكر
2- نضع الفانيليا علي 3 بيضات مع التقليب
3- نضع بيضة علي الخليط ثم نعجن ثم البيضة الثانية ثم نعجن مرة اخرى ثم البيضة الثالثة اى بين كل بيضة وبيضة 2 دقيقة من العجين
4- نضع السيمولينا والدقيق وجوز الهند و1\2 كيس البيكنج بودر علي الخليط
5- نضع الخليط فى الثلاجة لمدة 1\4 ساعة
6- نخرج العجينة من الثلاجة ومكونها علي شكل دواير بالنسبة لعيون الست ونضع الفستق فى نصف الكورة المعموله
7- لعمل رموش الست نكون العجين علي شكل صوابع وتشريطها بالسكين
8- نضع الأشكال فى صينية مدهونة زبدة بسيطة ووضعها بالفرن فى النصف لمدة 40 دقيقة
9- عند خروجها من الفرن نضع الشربات المعد فى الاول وهو ساخن علي الصينية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طاجن فراخ بالوايت صوص والمودزريلا

فرخة محشية في الكيس الحراري على طريقتي (حصري )

طريقة عمل فطائر الحليب الروسية